Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Απόσταγμα σοφίας

Απόσταγμα σοφίας





Χρησιμοποίησε το χρόνο σου διότι είναι ανεκτίμητος. Το χθες δεν επανέρχεται, το αύριο δεν είναι εξασφαλισμένο. Μόνον το σήμερον είναι δικό σου, εάν χρονοτριβήσεις θα το χάσεις κι αυτό.
"Ο άνθρωπος που τολμά να σπαταλήσει μία ώρα, δε γνώρισε ποτέ την αξία της ζωής".
Φραγκλίνος

Το αίσθημα της μοναξιάς, το αίσθημα της ξενιτιάς δεν οφείλεται στον τόπο, όσο στον άνθρωπο. Ένας άνθρωπος πολύ συχνά αρκεί για να γεμίσει την ερημιά. Είναι εκείνος που θα έρθει πρόσχαρος από την αντικρινή όχθη και θα σου πει μια ζεστή, μια ανυστερόβουλη καλημέρα. Το πόσο την έχει διψάσει η εποχή μας αυτή την ανυστερόβουλη καλημέρα δε λέγεται!
Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος

Αν σταματάς σε κάθε γαύγισμα σκυλιού, ο δρόμος σου δε θα τελειώσει ποτέ.
Αραβική παροιμία

Ο άνθρωπος που κοιτάζει διαρκώς τα αστέρια είναι καταδικασμένος να πέφτει σε λακκούβες.
Αλεξάντερ Σμιθ

Κάθε γενιά κοροϊδεύει τις παλιές μόδες αλλά ακολουθεί με θρησκευτική πειθαρχία τις καινούριες.
Η. Τορώ

Αν δεν μπορείς να διαμορφώσεις τον εαυτό σου όπως ακριβώς θα ήθελες, πώς περιμένεις οι άλλοι άνθρωποι να είναι εξ ολοκλήρου όπως θα ήθελες εσύ να είναι;
Thomas à Kempis

Όταν συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους όπως αυτοί είναι, τους κάνουμε χειρότερους. Όταν τους συμπεριφερόμαστε όπως θα μπορούσαν να είναι, τους βοηθούμε να γίνουν αυτό που είναι ικανοί να γίνουν.
Βόλφγκανγκ Γκαίτε
Ποτέ μη δείχνεις πιο σοφός ή πιο μορφωμένος από αυτούς που είναι μαζί σου. Να φοράς τη μόρφωσή σου όπως το ρολόι σου, σε μια εσωτερική τσέπη. Μην την βγάζεις έξω και μην την επιδεικνύεις, απλώς για να δείξεις ότι έχεις.
Λόρδος Τσέστερφηλντ

Αυτοί που είναι δυστυχισμένοι έχουν μόνο μια ανάγκη σ’ αυτόν τον κόσμο: ανθρώπους που θα τους δώσουν την αμέριστη προσοχή τους.
Simone Weil

Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.
Albert Camus

Είναι σπατάλη ενέργειας να θυμώνεις μ’ έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται άσχημα, όπως είναι να θυμώνεις με ένα αμάξι που δεν παίρνει μπροστά.
Bertrand Russell


Για να λάβεις θα πρέπει πρώτα να δώσεις. Ο καλός δε θησαυρίζει για τον εαυτό του, αλλά δίνοντας στους άλλους γίνεται πιο πλούσιος. Ο καλός ζει για τον κόσμο κι ενώ δωρίζει στους ανθρώπους, ο πλούτος για τον ίδιο αυξάνει πιο πολύ.
Λάο Τσε


Συνήθως έχουμε την τάση να κρίνουμε τον εαυτό μας από τις καλές του προθέσεις και τους άλλους από τις κακές του πράξεις. 
Γ. Τσέστερσον






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου