Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Για το Θεό...

Για το Θεό...



"Το μύρο όσο περισσότερο το κλείνεις στο δοχείο τόσο περισσότερο ευωδιάζει το δοχείο που το περιέχει. Και το Θεό, όσο περισσότερο τον σφαλίζεις μέσα σου τόσο περισσότερο ευωδιάζει η ζωή σου." 
Ισαάκ ο Σύρος

Σε επίσημη δεξίωση προς τιμήν Ρώσων αστροναυτών, ένας από αυτούς πλησίασε τον Πατριάρχη Αλέξιο και του είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: "Δεν τον είδα το Θεό Μακαριότατε, εκεί πάνω στον ουρανό που πετούσα..." Και ο Πατριάρχης του απάντησε: "Μα παιδί μου, αφού δεν μπόρεσες να τον δεις εδώ στη γη τόσα χρόνια με τόση άνεση, πώς θα ήταν δυνατόν να τον δεις εκεί στον Ουρανό για τόσο λίγο και τόσο βιαστικά που πέρασες;"

"Ο Θεός είναι μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως πολλές φορές βρίσκεται έξω από τον εαυτό του. Όταν επιστρέψει στον εαυτό του ("εις εαυτόν δε ελθών" Λουκ. ιε' 20) τότε θα βρει τον Θεό να τον περιμένει."
Ιερός Αυγουστίνος

"Πολλοί άνθρωποι φιλονικούν για τη θρησκεία, γράφουν περί αυτής, μάχονται γι' αυτή, είναι έτοιμοι να πεθάνουν χάριν αυτής. Κάνουν το παν γι' αυτή, εκτός του να ζουν σύμφωνα με αυτήν."
Charles Colton

"Οι σπόροι κατά τη διάρκεια του χειμώνα τραβούν χίλια δυο πάθη κατά τη διάρκεια του χειμώνα ώσπου να φυτρώσουν την άνοιξη. Υποφέρουν κρύο, χιόνια, βροχές κι ένα σωρό άλλα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο σ' αυτόν τον κόσμο. Είναι σαν ένας θαμμένος και ταλαιπωρημένος σπόρος, που πρόκειται να φυτρώσει στην αιώνια άνοιξη, της άλλης ζωής."
Μακάριος ο Αιγύπτιος

Ένας άπιστος άκουγε να διαβάζουν την περιγραφή του Ευαγγελιστή Λουκά για τα βάσανα του πλουσίου της παραβολής...(Λουκ. ιστ' 23 31) στον Άδη και είπε: -"Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Μου φαίνονται φανταστικές εικόνες."  Και κάποιος άλλος του απάντησε: "Καλά λες! Είναι παραβολικές εικόνες αυτές. Η πραγματικότητα είναι απείρως φοβερότερη."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου